Důležité je říci, že brusku může používat skutečně každý. Je určena jak pro běžné uživatele tak pro profesionály. Díky vodícím lištám, které nám pomáhají udržet optimální úhel broušení nemusíme mít strach z neúspěchu. Zkrátka stačí vždy opřít nůž o vodící lištu po straně a jemně táhnout k sobě. Nemusíte mít strach, že budete na brusný kotouč moc tlačit, protože je opatřený pružinou, která eliminuje přílišný tlak a zaručí ideální sklon.
Bruska nožů Chef´sChoice 1520 patří mezi unizverzální elektrické modely. Díky úhlům 15° a 20° stupňům broušení.
Opět zdůrazníme, že k broušení Vašich nožů, budou použity diamantové kotouče. Jak jistě víte diamant je nejtvrdší materiál známý na naší planetě.
Diamanty pro brusky nožů Chef´sChoice jsou samozřejmě vyrobené průmyslově. Chef´sChoice má tyto disky patentované.
Tři pozice pro broušení
I. stupeň, který vytváří ostří. Používejme pouze pokud je nůž skutečně tupý. Je určený pro nože s 15° úhlem.
II. stupeň, který vytváří ostří. Používejme pouze pokud se nůž skutečně tupý. Je určený pro nože s 20° úhlem.
III. stupeň – opět elektricky otáčené kotouče – tentokrát leštící, jedná se o jemný kotouč (nediamantový), který dotváří ostří a vytváří velmi jemné mikrouzoubky. Leštící kotouč zjemní mikrozoubky z přechozích stupňů.
Je důležité si uvědomit, že na mikroskopické úrovni jsou všechny nože pilky, čím jemnější zoubky (zjemňujeme stupeň 3) tím ostřejší. Nicméně čím jemnější tím náchylnější na ztupení.
Důležité upozornění na stupni číslo 3 brousíme i vlnité nože.