- Značky
- Úvod
- Brusiče nožů
- Chef´s Choice Brusič nožů | CC-130
Chef´s Choice Brusič nožů | CC-130
- Akce
- TOP produkt
- Kompletní specifikace
- Ke stažení
- Související zboží2
- Chef´s Choice Brusič nožů | CC-130Na cestě k nám3 580 Kč2 959 Kč bez DPH
Důležité je říci, že brusku může používat skutečně každý. Je určitě pro běžné uživatele. Díky vodícím lištám, které nám pomáhají udržet optimální úhel broušení nemusíme mít strach z neúspěchu. Zkrátka stačí vždy opřít nůž o vodící lištu po straně a jemně táhnout k sobě. Nemusíte mít strach, že budete na brusný kotouč moc tlačit, protože je opatřený pružinou, tato eliminuje přílišný tlak a zaručí ideální
Bruska nožů Chef´sChoice 130 patří mezi základní elektrické modely.
Opět zdůrazníme, že k broušení Vašich nožů, budou použity diamantové kotouče. Jak jistě víte diamant je nejtvrdší materiál známý na naší planetě.
Diamant je samozřejmě vyrobený průmyslově. Chef´sChoice má tyto disky patentované.
Tři pozice pro broušení
I. stupeň, který vytváří ostří. Používejme pouze pokud je nůž skutečně tupý.
II. stupeň můžeme nazvat ocílkou. Nejedná se o otočené disky, ale o ocílku. Takzvané obtahování ocílkou není broušení, je to vytváření mikrozoubků na ostří.
III. stupeň – opět elektricky otáčené kotouče – tentokrát leštícího, jedná se o jemný kotouč (nediamantový), který dotváří ostří a vytváří velmi jemné mikrouzoubky. Leštící kotouč zjemní mikrozoubky z přechozích stupňů.
Je důležité si uvědomit, že na mikroskopické úrovni jsou všechny nože pilky, čím jemnější zoubky (zjemňujeme stupeň 3) tím ostřejší. Nicméně čím jemnější tím náchylnější na ztupení.
Důležité upozornění na stupni číslo 3 brousíme i vlnité nože.